Jaa FODMAP-iloa kavereillekin!

En ole aiemmin ollut suuri silakan ystävä, mutta tämän reseptin myötä tuo hopeakylkinen pikkukala sai minut puolelleen! Sitruunamehu taittaa kivasti silakan omaa rasvaista makua, jonka vuoksi lopputuote on yllättävän raikas, vaikka rasvassa paistetaankin. 

Dijon-smetanavaahto on nopea tehdä, tosi maistuva – ja mikä parasta, voit tehdä sen etukäteen jääkaappiin. Itse lusikoin sen pursotuspussiin odottamaan. Pidä vain huolta, että vaahto pysyy kylmänä, jottei se pääse lässähtämään. 

Tämä on superhelppo, ”luonnostaan” täysin FODMAP-ruoka, joka sopii täydellisesti myös juhlapöytään. Voit tarjota silakat ja moussen sellaisenaan, kaurarieskan, perunoiden tai vaikka kirkkaan perunasalaatin kanssa. Kun blinikausi koittaa, niin tätä voisi hyvin kokeilla niidenkin kanssa! 

Itse tarjosin rieskan kanssa alkupalaksi pari silakkafileetä per ruokailija. 

 

Dijon-smetanamousse

 

1tlk smetanaa (tarvittaessa laktoositonta)

1 reilu teelusikallinen kokojyvä-Dijonsinappia 

pieni ripaus suolaa 

  1. Vatkaa smetana sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää Dijon ja suola.

 

Sitruunaiset silakkafileet 

 

400g silakkafileetä (n. 24 fileetä)

2 sitruunaa

suolaa myllystä

voita paistamiseen 

 

  1. Suolaa silakkafileet ja nosta ne rasiaan. Raasta toisen sitruunan kuori talteen ja laita sivuun. Purista silakoiden päälle sitruunoiden mehu ja koita saada kaikki fileet mehun peittoon. Laita jääkaappiin tunniksi-pariksi (tällä välillä saa hyvin tehtyä muita valmisteluja keittiössä). Voit välillä hölskyttää rasiaa, jotta kaikki silakat saavat hyvän sitruunakylvyn.
  2. Paista fileet parissa-kolmessa erässä pannulla voissa nopeasti molemmilta puolilta. Lisää päälle sitruunan raastettu kuori. 
FODMAP resepti sitruunaiset silakat
FODMAP resepti sitruunaiset silakat
FODMAP resepti sitruunaiset silakat
FODMAP resepti sitruunaiset silakat

Jaa FODMAP-iloa kavereillekin!