Jaa FODMAP-iloa kavereillekin!

Ai silli voi maistua tältäkin?! Silli ei ole kaikkien lemppari, ei minunkaan. Syön korkeintaan sinappisilliä, jos sitä on jossain tarjolla. Tämän smetanasillin ohje sai minut kuitenkin pyörtämään pääni. 

Smetana hillitsee muuten voimakkaan sillin makua, ja tasoittaa sen juuri sopivaksi. Smetanan happamuus myös raikastaa suolaista silliä, ja reilu määrä smetanaa toimii ihanana kastikkeena. 

Tämä smetanasillin ohje on helppo; kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään. 

Smetanasilli sopisi uuden vuoden juhlapöytään kuin nenä päähän! Ja sitä voi syödä pitkin päivää; aamulla keitetyn kananmunan kanssa, päivällä perunan seurana ja illalla paahdetun leivän päällä… Miksei sitä voisi kokeilla blinienkin kaveriksi! Blogista löytyy myös ohje helppoon FODMAP-saaristolaisleipään, joka varmasti kävisi mukavaa keskustelua sillipäällisen kanssa. 

Smetanaa on maustamassa karkea dijonsinappi ja ruohosipuli. Karkeasta dijonista voisi luulla sen olevan kovaa ja rakeista, mutta oikeastaan sen siemenet ovat pehmeitä. Se ei myöskään ole hurjan voimakas, kuten tavallinen, tasainen dijon on. 

Käytin matjes-sillifileetä. Matjes-sillifileet kypsytetään tynnyreissä, ja niissä maistuu sekä mausteisuus että pieni makeus. Sitä löytää fileetavarana kaupan kalahyllystä, ja se on aika edullistakin! Lisää voit lukea täältä

Anna smetanasillille mahdollisuus! Tämä smetanasillin ohje on silliä sieltä miedommasta päästä ja siksi helposti lähestyttävä tuttavuus. 

 

  FODMAP smetanasilli ohje

   FODMAP-smetanasilli 

   

  2 prk (á 120 g) smetanaa (tarvittaessa laktoositon)

  1 pkt (150 g) Matjes-sillifileetä 

  3 tl karkeaa dijonsinappia 

  1 tl valkoviinietikkaa 

  1 tl sokeria 

  0,5 tl suolaa 

  n. puoli punttia ruohosipilia 

   

  1. Viipaloi sillifileet sopiviksi suupaloiksi. Hienonna ruohosipuli 0,5 cm pätkiksi. Valmista ruohosipulisilppua tarvitaan n. 0,5 dl, mutta tässä ei ole piirun tarkkaa. 
  2. Sekoita kaikki aineet yhteen ja maista. Suola ja sokeri vaativat tovin liuetakseen kastikkeeseen, ja voit maustaa silliä halutessasi lisää myös myöhemmin. 
  FODMAP smetanasilli ohje
  FODMAP smetanasilli ohje
  FODMAP smetanasilli ohje

  Jaa FODMAP-iloa kavereillekin!