Jaa FODMAP-iloa kavereillekin!

Kanankoivet valmistuvat uunissa luvattoman helposti! Tällä reseptillä saat täydellisen pehmeää kanaa ja hyvin maustunutta riisiä edullisesti ja minimaalisella vaivannäöllä. Win-Win! 

Joskus tekee mieli tehdä muutakin kuin häärätä keittiössä, ja tämä resepti on täydellinen siihen. Ei tarvitse pilkkoa, sekoittaa, siivilöidä ja varoa pohjaan palamista.

Kanankoivet valmistuvat uunissa luvattoman helposti!  

Voit nostella kanankoivet ja riisit vuokaan ja kypsentää ne valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä. Tai täyttää riisit ja kanat vuokaan valmiiksi, jolloin seuraavana päivänä riittää veden lisääminen ja vuoan voi nostaa uuniin. Isolle porukalle ruoan voi valmistaa syvällä uuninpellillä. 

Kun kana on kunnolla kypsää, liha irtoaa luista kuin itsestään. Koipireisien liha on ihanan mehukasta, ja siitä on vaikeaa saada kuivaa. Pitkä paistoaika uunissa riittävän matalassa lämmössä takaa mehevän lopputuloksen.

Uunissa kypsyessään kanankoivista irtoava neste maustaa riisin niin ihanasti, että riisiä tekee mielellään vähän ylimääräistä, jotta sitä jää seuraavallekin päivälle. 

Ylijäämäruoasta voi tehdä paistettua riisiä tai ruokaisan kanasalaatin! Pannulla paistettuna riisistä tulee ihanan rapeaa. 

Sen lisäksi, että kanankoivet ovat äärimmäisen helppo uuniruoka, se myös maistuu koko perheelle ja koipireidet ovat edullista lihaa. Usein kolmen koipireiden paketin voi saada alle kolmen euron. Pidemmittä (mainos)puheitta – tässä resepti: 

 

Kanankoivet riisipedillä 

3:lle 

 

Mausteseos:

2 rkl currya 

1 rkl timjamia 

2 tl korianteria 

2 tl suolaa 

1 tl chilihiutaleita 

0,5 tl assa-foetidaa 

2 rkl rypsiöljyä tai valkosipuliöljyä

 

1 pkt maustamattomia kanan koipireisiä (yht. 3 koipea)

 

3 dl riisiä 

8-10dl vettä

1tl suolaa 

 

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja hiero seos (kumihanskoja käyttäen) kanankoipiin huolellisesti joka puolelle. 
  2. (Halutessasi jätä koivet marinoitumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli, tai voit käyttää ne heti)
  3. Lämmitä uuni 150℃.
  4. Laita uunivuoan pohjalle riisi. Sekoita veteen suola ja kaada se riisien päälle 
  5. Lado riisin päälle kanan koipireidet nahkapuoli ylöspäin. 
  6. Paista uunissa yhteensä 2h. Käy välissä pari kertaa kaatamassa lisää vettä riisien päälle, jos ne näyttävät kuivuvan pinnalta. Laske uunista lämpö 100 asteeseen viimeiseksi puoleksi tunniksi.
fodmap resepti kanankoivet riisipedillä
fodmap resepti kanankoivet riisipedillä
fodmap resepti kanankoivet riisipedillä

Jaa FODMAP-iloa kavereillekin!