Jaa FODMAP-iloa kavereillekin!

Kermainen lohikeitto on klassikoiden klassikko! Sitä voi harmillisen harvoin syödä FODMAP-ruokavaliolla ravintolassa, koska se sisältää lähestulkoon aina sipulia tai vähintäänkin purjoa. Tässä lohikeitosta on saatu FODMAP, kun sipuli on vaihdettu kevätsipulin vihreisiin varsiin. 

Tavallisen lohen vaihtaminen kylmäsavuloheen luo klassikkoon kivan twistin ja lisää keittoon luonnetta. Itse käytin kermana vielä Valion Kippari-ruokakermaa, josta liemi sai entistä enemmän makua ja syvyyttä. 

Kylmäsavulohi on todella suolaista, ja suolaisuus tuntuu vielä korostuvan, kun se kypsyy keittoliemessä. Kippari-kermassa on myös suolaa kerrakseen, joten valmiiseen keittoon ei välttämättä tarvita lisättyä suolaa enää ollenkaan. Maistele ja maustele! 

 

4-6 annosta 

 

6-8 perunaa (koosta riippuen)

4 porkkanaa

Voita tai rypsiöljyä 

Vettä

500g kylmäsavulohta

4 kevätsipulin vartta

1 prk kermaa (esim. Valion Kippari-ruokakerma)

(Suolaa)

Mustapippuria

 

  1. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
  2. Laita perunat ja porkkanat rasvan kanssa kattilaan, ja freesaa niitä pari-kolme minuuttia koko ajan sekoitellen
  3. Lisää kattilaan vettä niin, että perunat ja porkkanat peittyvät. Lisää mustapippuria myllystä muutama rouhaisu. 
  4. Perunoiden ja porkkanoiden poristessa leikkaa kylmäsavulohi kuutioiksi. 
  5. Kun kasvikset alkavat olla kypsiä, lisää kattilaan kevätsipuli sekä kerma. Ota kattila liedeltä ja lisää lohi. Lohen palat kypsyvät kuumassa keittoliemessä nopeasti. Tarvittaessa voit hyödyntää myös levyn jälkilämpöä, mutta varo kiehuttamasta lohen paloja ylikypsiksi. . 
  6. Maista keittoa ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

 

FODMAP lohikeitto
FODMAP lohikeitto
FODMAP lohikeitto

Jaa FODMAP-iloa kavereillekin!