Jaa FODMAP-iloa kavereillekin!

Omeletti on mielestäni yksi parhaista ruoista, kun apetta täytyy saada lautaselle nopeasti. Se on helppo tehdä FODMAP-ruokavalioon soveltuvaksi ja sinne voi hyvin upottaa höysteeksi jääkaapista melkein mitä vain jämiä; juustoa, leikkeleitä, kasviksia tuoreena, pakasteena ja säilykkeenä. 

Tämän omeletin pohjan maustoin vain suolalla ja pippurilla. Munaseoksessa on hyvä käyttää vähän jotakin nestettä mukana, jolloin siitä tulee kuohkeampi, eikä lopputulos muistuta vain paistettua kananmunaa.

Täytteenä käytin kaapista pois baby pinaatit sekä juustoraastetta ja oliiveja. Omelettiin kannattaa laittaa jotain, mikä tuo siihen kunnolla makua; vahvat juustot, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja pesto (Urtekram valmistaa pestoa ilman valkosipulia!) ovat omia suosikkejani, joita usein löytyy jääkaapista. 

 Omeletin kypsennyksessä kannattaa käyttää vähän malttia, jottei pohja pala samalla, kun päälliosa on vielä raakaa. Ohjetta löytyy alla!

 

1 omeletti 

2-3 kananmunaa 

loraus (n. 0,5dl) maitoa tai kauramaitoa 

suolaa ja pippuria 

öljyä tai paistoon sopivaa margariinia 

kasviksia, esim. pinaattia

juustoa 

 

1. Sekoita kulhossa munat, maito ja mausteet

2.  Öljyä paistinpannu ja kuumenna noin 75% kokonaistehosta

3. Kaada munaseos paistinpannulle ja odota, että pohja hyytyy. Vedä sitten paistinlastalla muutamasta kohtaa pohjaa hieman ”ryppyyn” niin, että raakaa munaseosta valuu juuri tekemääsi paljaaseen kohtaan. Näin saat munakkaasta kypsää ilman, että pohja palaa samalla kun pinta on vielä ihan raaka. 

4. Raasta omeletin päälle juusto ja kypsennä valmiiksi noin puolella teholla. Voit käyttää kantta, jolloin pinta kypsyy nopeammin.

5. Aseta täytteet toiselle puolikkaalle ja taita toinen puoli päälle. 

 

fodmap resepti omeletti
fodmap resepti omeletti
fodmap resepti omeletti

Jaa FODMAP-iloa kavereillekin!